Wat wil je reserveren?
Sauna entree luxe arrangementen
Badenkaart of wellnesscard?
Ik heb een badenkaart Ik heb een wellnesscard
Entree voucher?
Ik heb een voucher
DE NL

Is sauna goed voor je gezondheid?

Een veel gestelde vraag die mensen hebben is of sauna goed is voor je gezondheid. Het simpele antwoord daarop is “Ja, sauna is goed voor je gezondheid!” Waarom? Dat leggen we je graag uit.

Allereerst is een dagje sauna erg ontspannend. Een telefoon is niet toegestaan, dus je bent "offline". Voor veel mensen zorgt dit al voor een heerlijk ontspannend gevoel aan het einde van de dag. Én minder stress heeft natuurlijk een positief effect op jouw gezondheid.

Wat doet de warmte in de sauna met je lichaam?

De temperatuur in onze sauna's varieert tussen de 60 en 90 graden; met soms wel temperaturen richting de 100 graden Celsius. Maar wat doet deze warmte eigenlijk met je lichaam?

Doordat je lichaam in de sauna warmer wordt, begin je zweet te produceren om deze warmte kwijt te raken. Het zweten zorgt ervoor dat er warmte wordt afgestoten; echter worden op deze manier ook afvalstoffen afgevoerd. En dit is natuurlijk positief voor je lichaam.

Daarnaast zorgt de warmte voor een betere doorbloeding in het hele lichaam. Ook kunnen spieren en gewrichten in een sauna beter ontspannen en herstellen. Wist je bijvoorbeeld dat voor mensen met reumatische klachten sauna een positief effect heeft? En dat ook veel (top)sporters sauna gebruiken voor het positieve effect op het snelle spierherstel?

Bij Thermen Berendonck hebben we maar liefst 13 verschillende sauna’s en stoomcabines 

Bekijk onze sauna's

Afwisseling tussen warm en koud.

Een dagje sauna zorgt meestal voor een afwisseling tussen warm en koud. Je bezoekt meerdere sauna’s, op verschillende temperaturen. En tussendoor kun je heerlijk afkoelen in de buitenlucht, in douches, een dompelbad of het zwembad. Afkoelen is een essentieel onderdeel nadat je een sauna hebt bezocht. De afwisseling tussen het zweten en het afkoelen zorgt  voor een reiniging van de huid. Nóg een voordeel dus; sauna zorgt voor een gezondere huid.

Wist je dat je bij Thermen Berendonck heerlijk kunt afkoelen in de diverse baden, waaronder een koud dompelbad. Ook kun je heerlijk afkoelen in de afkoelgrot of de lotustempel. Ideaal dus voor de afwisseling tussen warm en koud.

Bekijk onze baden

Zorgt sauna voor verhoging van je weerstand?

Een bezoek aan onze sauna's heeft een positief effect op het lichaam. Zo is sauna ook erg bevordelijk voor mensen met reumatische aandoeningen of mensen met astma. Wel is het goed voor mensen met chronische klachten, zeker als je niet helemaal zeker bent, om je even te laten adviseren door een huisarts.

Sauna verhoogt je weerstand. Het is zelfs aangetoond dat mensen die regelmatig een sauna bezoeken, minder last hebben van verkoudheden en over een hogere natuurlijke weerstand beschikken.  Ook voor sporters en mensen met veel stress wordt een regelmatig saunabezoek aangeraden.

Kom jij jouw weerstand verhogen? Wil jij jouw stress verminderen? Of ben je gewoon toe aan een lekker dagje ontspanning? Wat jouw reden ook is; bij Thermen Berendonck kan het. Reserveer snel jouw entree of bekijk onze sauna arrangementen.

Direct reserveren

Onze wellness

Laat je meenemen in de oosterse wellnesswereld van Thermen Berendonck.

Bekijk onze wellness

Voordelig dagje wellness?

Omdat we jou veel ontspan- en verwenmomenten gunnen, hebben we eigenlijk altijd fijne acties.

Bekijk onze acties

Maak een keuze.