Sauna en reuma en/of jicht

Sauna stimuleert de stopwisseling, echter kan dit bij ontstekingsreactie averechts werken. Raadpleeg dus altijd eerst je arts om te overleggen of het in jouw situatie verstandig is om naar de sauna te gaan. 

Toch naar de sauna met reuma

Je kan gewoon lekker van onze sauna's komen genieten wanneer je reuma hebt. Sauna kan zeker een goed alternatief zijn om jouw klachten te verlichten. Door de warmte van de sauna's worden bloedvaten verwijd, waardoor er een sterkere doorbloeding optreedt van spieren en gewrichten. Hierdoor kan een regelmatige warmtebehandeling bij patiënten met reumatische aandoeningen tijdelijk een verlichting van de klachten bewerkstelligen: meer bewegelijkheid, minder pijn en minder stijfheid (bron: www.reumafonds.nl). Ook hier geldt weer; overleg eerst met je arts alvorens onze sauna's komt bezoeken.

Tijdelijke verbetering van reumaklachten na saunabezoek

Het positieve effecten van de sauna zijn helaas tijdelijk. Een goede vochthuishouding is erg belangrijk, en tijdens een dagje sauna verlies je veel vocht. Het is daarom erg belangrijk dat je dit aanvult met het drinken van mineraalwater of een heerlijk drankje in een van onze restaurants. 

Sauna naast jouw reuma-medicatie

De heilzame werking van de sauna wordt al sinds jaar en dag gebruikt voor het verminderen van reumatische klachten. De werking van de sauna is daarom zeer geschikt als aanvulling of ondersteuning van een medische behandeling. Alhoewel de positieve effecten tijdelijk zijn, kun je je bij Thermen Berendonck gerust regelmatig even laten verwennen.

Behalve de sauna's kunnen ook massages en beauty behandelingen de stofwisseling stimuleren en zo mogelijk voor verlichting van de klachten zorgen (bron: www.reumafonds.nl). Ook hiervan kan jij genieten bij Thermen Berendonck.  Heb je tijdens jouw bezoek vragen over reumaklachten en de sauna’s? Onze saunaplein-medewerkers staan altijd klaar om vragen te beantwoorden en advies te geven.

Thermen Cadeau

Geen mooier cadeau dan ontspanning in het vooruitzicht. Geef een Thermen Cadeau!

Ontdek meer

100% duurzaam!

Thermen Berendonck is het meest duurzame en innovatieve wellnessresort van Europa.

lees verder

Maak een keuze.