Sauna en afvallen

Een dagje naar de sauna bij Thermen Berendonck kan ondersteuning bieden voor een programma om af te vallen. Je zult echter niet slanker worden door een bezoek aan de sauna. Het reinigende effect van de sauna zorgt ervoor dat afvalstoffen sneller door het lichaam afgevoerd dit zorgt er weer voor dat het lichaam over het algemeen beter functioneert. Hiervoor is de sauna een goed hulpmiddel bij het verliezen van lichaamsgewicht. 

Ga je direct na jouw sauna bezoek op de weegschaal staan en je bent toch afgevallen? Dat is veroorzaakt door het vochtverlies in de sauna, dat kan soms wel meer dan een liter zijn. Dit kan je trouwens voorkomen door ons bronwater te drinken of met een heerlijke drankje in een van onze restaurants. 

Afvallen in de sauna is een fabeltje

Zoals hierboven beschreven is het eigenlijk heel eenvoudig. Wil je gewicht verliezen dan moet je calorieën verbranden en dat gebeurt alleen wanneer je lichaam arbeid verricht. In de sauna ontspant je lichaam en daarvoor gebruikt het bijna geen energie. Ga je regelmatig naar de sauna dan kan dit wel een middel zijn om de stress van het afvallen te vergeten en zo als motivatie dienen. 

Sauna tijdens het afvallen

Regelmatig genieten van onze sauna's is een weldaad voor lichaam én geest en help het versterken van jouw immuunsysteem. Dit kan als extra bescherming werken tijdens het afvallen waardoor je gezond en gemotiveerd blijft. Neem je medicatie om te helpen met afvallen? Dan raden wij jou aan om eerst even contact op te nemen met jouw art voordat je een dagje komt ontspannen. Dit geldt overigens voor medicatie in het algemeen. Slik je medicatie, in welke vorm dan ook, raadpleeg jouw behandelend arts voordat je naar de sauna gaat.

 

Geniet van de sauna tijdens het afvallen

Afvallen en een bezoek aan onze sauna's gaan dus prima samen. Bij Thermen Berendonck kan je genieten van allerlei verschillende sauna's, baden en rustruimtes. Kom genieten van de magische wellness van Thermen Berendonck. Ga jij voor het eerst naar de sauna? Vertel het onze saunaplein medewerker, zij maken jou wegwijs en kunnen al jouw vragen beantwoorden. 

Thermen Cadeau

Geen mooier cadeau dan ontspanning in het vooruitzicht. Geef een Thermen Cadeau!

Ontdek meer

100% duurzaam!

Thermen Berendonck is het meest duurzame en innovatieve wellnessresort van Europa.

lees verder

Maak een keuze.