Webshop
thermenfanspopup v4

Meld je aan voor ons Thermenfans-programma!

Meer aanbiedingen, meer voordelen. Doe mee, meld je aan voor ons Thermenfans-programma én profiteer direct van het 'fan' zijn! Nu met een speciale welkomstactie van maar liefst 20% korting op een entree...

MELD JE AAN
Wat wil je reserveren?
Sauna entree Arrangement

Sauna en lithium-medicijnen

Gebruik jij lithiummedicatie dan is het enkel verantwoord om met toestemming van jouw behandelend arts gebruik te maken van onze sauna's. De onttrekking van zout aan het lichaam, door de transpiratie in de sauna, kan leiden tot een te hoge dosis lithium in het bloed. Je loopt hier door de kans een lithiumvergiftiging te krijgen.

Ook als je arts instemt met het saunabezoek, verzoeken wij dat je uit voorzorg onderstaande adviezen in acht neemt. Voorkomen is tenslotte beter dan genezen.

  • Vermijd de warmste plekken (hoog) in de sauna
  • Blijf niet te lang in de sauna (maximaal 10 minuten)
  • Drink in en buiten de sauna voldoende mineraalwater
  • Verlaat direct de sauna indien je je niet goed voelt

Invloed van de sauna op lithium

Je verliest veel vocht tijdens het gebruik van de sauna. Door transpiratie wordt zout (natrium) uitgescheiden. Het lichaam compenseert dit zoutverlies door minder lithium uit te scheiden. Lithium en zout lijken namelijk veel op elkaar. Door de verminderde uitscheiding van lithium, wordt de lithiumconcentratie in het bloed verhoogd (bron: www.levenmetlithium.nl). Bij veel zout- en vochtverlies kunnen er daarom mogelijk verschijnselen als buikkramp, misselijkheid en overgeven, beven, evenwichtsproblemen en verwardheid optreden. Deze symptomen wijzen op een mogelijke lithiumvergiftiging.

Lithiummedicatie sluit een bezoek aan Thermen Berendonck niet uit. Je hoeft natuurlijk geen gebruik te maken van de sauna's om de weldaad te ervaren van een volledige ontspannen lichaam en geest. In het beautycentrum kun je genieten van diverse diepe ontspannende massages en lichaamsbehandelingen. Wanneer kom jij ontspannen?

Wellnesscadeau

Geen mooier cadeau dan ontspanning in het vooruitzicht.

Al vanaf € 10,-

bestellen

Sauna is gezond!

Vijf redenen om regelmatig naar de sauna te gaan.

Lees verder

Maak een keuze.