Webshop
Divali festival Thermen Berendonck

Divali; het feest van duizend-en-één lichtjes

In het weekend van 6 en 7 november maken we ons resort nóg sfeervoller, magischer én warmer. Met een feest van duizend-en-één lichtjes: het Divali feest

Ben jij erbij?

bekijk
Wat wil je reserveren?
Sauna entree Arrangement

Sauna en legionella

Een dagje ontspannen bij Thermen Berendonck is een weldaad voor lichaam en geest. Zorgen maken over de legionellabacterie hoort daar natuurlijk niet bij. De legionella bacterie komt voor in alle zoetwatersystemen, maar door deze systemen met regelmaat goed te onderhouden en schoon te maken voorkomen wij deze bacterie. 

De legionellabacterie kan een ernstige longontsteking veroorzaken, welke bekendstaat als de veteranenziekte. De bacterie bevindt zich in grond- en leidingwater en vormt alleen een probleem als zij zich kan vermeerderen. Dit gebeurt in stilstaand warm water (25-55 graden Celsius). Water met de legionella bacterie vormt echter pas een gevaar als het wordt ingeademd in de vorm van damp of nevel (bron: www.stichtingveteranenziekte.nl).

Legionella in de sauna?

Niet alleen in de sauna komt de legionella bacterie voor. Overal waar warm water wordt gebruikt, is er een kans dat deze bacterie zich kan ontwikkelen. Door het nemen van de juiste maatregelen zorgt Thermen Berendonck ervoor, dat de gasten onbezorgd kunnen genieten van alle faciliteiten. 

Thermen Berendonck is aangesloten bij de branch vereniging van Nederlanse Sauna en Wellness Bedrijven. De leden van deze vereniging laten één keer per maand al hun installaties keuren. In dien gewenst, zijn de resultaten van deze controles bij onze medewerkers op te vragen. 

Sauna zonder legionella

Je kan dus als gast van Thermen Berendonck zorgeloos genieten van al onze faciliteiten. De veiligheid en gemoedtoestand van onze gasten is onze hoogste prioriteit. Wanneer kom jij genieten van onze weldadige sauna's, onze magische zwembaden en heerlijke beauty behandelingen? Reserveer nu jouw dagje ontspanning.

Sauna cadeaubon

Geen mooier cadeau dan ontspanning in het vooruitzicht

Bekijk meer

Sauna is gezond!

Vijf redenen om regelmatig naar de sauna te gaan.

lees meer

Maak een keuze.