Webshop
Divali festival Thermen Berendonck

Divali; het feest van duizend-en-één lichtjes

In het weekend van 6 en 7 november maken we ons resort nóg sfeervoller, magischer én warmer. Met een feest van duizend-en-één lichtjes: het Divali feest

Ben jij erbij?

bekijk
Wat wil je reserveren?
Sauna entree Arrangement

Sauna en aambeien

Zoals je weet is sauna een weldaad voor lichaam én geest en hoeven aambeien geen beletsel te zijn om een dagje van onze sauna's te komen genieten. Heb jij echter bloedverlies dan is het raadzaam het bezoek even uit te stellen. Dit kan jezelf natuurlijk het beste inschatten. Wil je toch komen genieten dan raden wij aan eerst even met je art te overleggen. Hier voorkom je een hoop ongemak. 

Effect van sauna op aambeien

Door de warmte van de sauna verwijden bloedvaten in de endeldarm zich, dus kan er meer druk op de aambeien ontstaan, wat mogelijk tot klachten leidt. 

Bij aambeien gelden min of meer dezelfde regels dan bij spataderen: als de aandoening niet ernstig is, kan je gerust de sauna bezoeken, als je wel een aantal regels in acht neemt:

  • Begin de sauna met een warm voetenbad, waarna je je voeten goed afdroogt.
  • Vermijd de warmste plekken (hoog) in de sauna.
  • Ga bij voorkeur liggen; hierdoor kan het bloed makkelijker terugstromen.
  • Blijf niet te lang in de sauna (maximaal 10 tot 15 minuten)
  • Neem de tijd om rustig af te koelen en rust na de sauna een halfuur in een comfortabele ligstoel óf in onze rustruimten.

Geen sauna vanwege aambeien?

Bij Thermen Berendonck kun jij je ook laten verwennen in het beautycentrum als je geen gebruik wilt maken van de verschillende typen sauna's. Geniet van heerlijke massages, weldadige behandelingen of verfrissende gezichtsbehandelingen. Wanneer kom jij ontspannen?

Sauna cadeaubon

Geen mooier cadeau dan ontspanning in het vooruitzicht

Bekijk meer

Sauna is gezond!

Vijf redenen om regelmatig naar de sauna te gaan.

lees meer

Maak een keuze.