Op weg naar een 100% duurzame wellnessbeleving

Bij Thermen Berendonck én Thermen Resorts

Een stressvrijere wereld mét een 100% duurzame wellnessbeleving. Bij Thermen Resorts zijn we vastbesloten om het verschil te maken. Door elke dag positieve energie door te geven aan onze gasten én door volledig te verduurzamen. Zodat jij – als gast – met een gerust gevoel bij ons kunt ontspannen. Wel zo prettig!

Thermen Berendonck heeft als meest duurzame en innovatieve wellnessresort van Europa talloze maatregelen genomen om de duurzaamheid permanent te verhogen.

Onze stip op de horizon?

Een energiepositieve toekomst voor de volgende generatie, waarbij we meer energie opwekken dan we gebruiken. Een duurzaamheidsmissie waar we stap voor stap aan werken.

Onbezorgd en groen genieten

Bij Thermen Berendonck zijn we volop aan het verduurzamen. Hoe duurzamer onze thermen, hoe meer jij kan genieten van een ontspannen dag óf dagen – zonder dat het milieu onnodig belast wordt. Gericht op een ecologische voetafdruk die zo klein mogelijk is, nemen we onze verantwoordelijkheid en maken we grote stappen richting een duurzame wereld.

Hoe groen is Thermen Berendonck?

Thermen Berendonck doet er alles aan om het milieu te sparen, zonder dat gasten uiteraard inleveren op kwaliteit en comfort. Hoe werkt dat?

1. Met het warmte-terugwinsysteem (WTW-installatie) wordt warmte wat onder andere vrijkomt uit de keuken, gefilterd van geuren en gebruikt voor verwarming van het gebouw. Door middel van vloerkoeling onttrekken we de warmte aan de sauna’s. En díe warmte wordt weer hergebruikt voor de vloerverwarming op het saunaplein. Daarnaast maakt Thermen Berendonck ook gebruik van meerdere warmtepompen. De inzet van onze warmtepomp is een duurzame oplossing voor milieuvriendelijk verwarmen. 

2. Een andere slimme energiebesparing van Thermen Berendonck is de verlichting van het resort: de binnen- en buitenverlichting is uitgevoerd in LED-verlichting met een hoge lichtstroom per watt. Óók wordt de verlichting geschakeld met bewegingssensoren en gestuurd door een
gebouwbeheersysteem.

3. Er zijn ook maatregelen getroffen om waterbesparingen te genereren. Zo wordt de warmte van het afvalwater van de douches opgevangen en hergebruikt om andere bronnen op te warmen. In het resort wordt gebruik gemaakt van waterbesparende douchekoppen. 

4. Thermen Berendonck heeft nu al méér dan 600 zonnepanelen op het dak. En als we de parkeerplaats gaan renoveren zullen hier carports worden geplaatst met nóg veel meer zonnepanelen.

En, ook als het gaat om jouw vervoer denken wij in het groen! Wij hebben namelijk ook nog 10 laadpalen voor elektrische auto's.

Wist je dat...

... Thermen Berendonck 'all-electric' is, dus zonder gebruik van gas. Dát is uniek in de saunawereld.

... Eigen bronwater wordt opgepompt en gebruikt voor douches, toiletten én baden. Dít water voldoet aan de eisen van drinkwaterkwaliteit.

... De 600 zonnepanelen op het dak meer dan 195.000 kWh opwekken; dit staat gelijk aan ruim 45 huishoudens.

... Het hout dat toegepast is bij de nieuwbouw is gekapt in FSC-bossen. Dat wil zeggen dat de bossen goed beheerd worden en het kappen van de bomen in balans is met de natuur. Er worden nieuwe bomen geplant, zodat er van ontbossing geen sprake is.

... De Chaay Ghar sauna is gebouwd in de stijl van een Indiaas theehuis en is volledig geïsoleerd met hennepblokken en vervolgens voorzien van leem. Deze techniek geeft een prettige luchtvochtigheid, een fijn klimaat en zorgt ervoor dat de warmte in de sauna langer vast wordt gehouden.

... Je als gast zelf ook een steentje kan bijdragen door altijd na jouw saunarondje eerst te gaan douchen voordat je in een van onze baden gaat! Zo blijft het zwemwater schoner en hoeft er minder weggespoeld te worden.

Duurzaamheid bij onze zusjes

Oók bij onze andere resorts zijn we duurzaam bezig.

100% duurzaam!

Thermen Berendonck is het meest duurzame en innovatieve wellnessresort van Europa.

lees verder

Maak een keuze.