Sauna en astma

Een van de natuurlijke opties om de symptomen van astma te verlichten is het regelmatig bezoeken van een sauna. De weldaad van de sauna stimuleert het immuunsysteem en draagt bij aan een gezonde levensstijl, welke helpt astmaklachten te verminderen (bron: www.longfonds.nl). 

Alhoewel onze sauna's natuurlijk niet jouw medicijnen kunnen vervangen bieden zij wel uitkomt om de symptomen van astma te verzachten en te verminderen. 

Het effect van de sauna op astma

Bij astmapatiënten zijn de slijmvliezen in de bronchiën geïrriteerd en vernauwd. De warme lucht die jij inademt in de sauna ontspant de spiertjes die de bronchiën omgeven, waardoor de bronchiën zich kunnen verwijden. Hierdoor adem je gemakkelijker en wordt eventuele slijmvorming beter afgevoerd. 

Veilig naar de sauna met astma

Raadpleeg altijd eerst even jouw huisarts alvorens je onze sauna's bezoekt. Zoals hierboven beschreven is astma zeker geen contra indicatie voor een sauna bezoek, maar kan dit wel invloed hebben op de medicijnen die je mogelijk gebruikt. Zo kunnen er veranderingen plaats vinden in de hormoonspiegels welke invloed kunnen hebben op de werking van jouw medicatie.

Ook met astma genieten in de sauna

Ook al heb je last van astma, je kan alsnog heerlijk genieten van een bezoek aan de sauna. Bij Thermen Berendonck heb je de keuze uit zestien verschillende soorten sauna's. Sommige astmapatiënten hebben geen last van de hoge luchtvochtigheid, terwijl andere juist de voorkeur geven aan droge lucht. Kies jij voor onze infrarood sauna of juist voor het saltarium? Kom ze nu ontdekken. En heb jij vragen tijdens jouw dagje sauna? Stel ze aan onze saunaplein-medewerkers. Zij staan altijd voor je klaar om je vragen te beantwoorden en je advies te geven.

Thermen Cadeau

Geen mooier cadeau dan ontspanning in het vooruitzicht. Geef een Thermen Cadeau!

Ontdek meer

100% duurzaam!

Thermen Berendonck is het meest duurzame en innovatieve wellnessresort van Europa.

lees verder

Maak een keuze.