Sauna en huidaandoeningen

Een bezoek aan de sauna is in het algemeen onschadelijk voor je huid en, wanneer deze niet besmettelijk is, is dit geen reden om niet naar de sauna te gaan. In sommige gevallen zal een bezoek aan onze sauna juist jouw symptomen kunnen verminderen. 

Door de warmte van de sauna vinden er een aantal fysiologische veranderingen plaats in jouw lichaam. Hier reageert het lichaam op door bijvoorbeeld het versnellen van de hartslag of het verwijden van bloedvaten. Hierdoor vindt er een betere doorbloeding plaats en dit komt ook je huid ten goede. Bij regelmatig saunabezoek zal je mogelijk merken dat je huid zachter en egaler wordt.

Sauna en eczeem

Er is geen onderzoek bekend waaruit blijkt dat een bezoek aan de sauna een positief effect heeft op eczeem. Ook lopen persoonlijke ervaringen uiteen van het veregeren van klachten tot het verdwijnen van klachten. Ook moet je er rekening mee houden dat de warmte van de sauna's een effect kan hebben op je medicijnen. Sta je onder controle bij een art dan raden we je aan om alvorens jouw sauna bezoek je art te raadplegen. 

Cellulitis en sauna

Hier geldt eigenlijk hetzelfde al bij eczeem, het is nooit wetenschappelijk aangetoond of onderzocht dat sauna cellulitis vermindert. Het regelmatig bezoeken van een sauna heeft een positief effect op de stofwisseling en bloedcirculatie. Afvalstoffen worden sneller afgevoerd, wat misschien tot een kleine verbetering kan leiden. De cellulitis zal door het saunabezoek echter nooit verergeren.

Wel is bekend, dat diepe massages en detox-behandelingen kunnen helpen. Informeer hiervoor gerust bij een van onze medewerkers. Zij helpen je graag de juiste keuze te maken. 

Een gezondere huid dankzij de sauna

De warmte van de sauna heeft een positief effect op je huid. Regelmatig de sauna bezoeken is heilzaam voor lichaam én geest en dat gunnen wij iedereen. Dus, heb je last van een huidaandoening? Overleg altijd eerst met je arts en kom dan heerlijk genieten van onze weldadige sauna's, zwembaden, rustruimtes, beauty centrum én restaurants. Wanneer kom jij genieten?

 

Thermen Cadeau

Geen mooier cadeau dan ontspanning in het vooruitzicht. Geef een Thermen Cadeau!

Ontdek meer

100% duurzaam!

Thermen Berendonck is het meest duurzame en innovatieve wellnessresort van Europa.

lees verder

Maak een keuze.