Thermen Berendonck Nederlands kampioen opgieten

Default Admin 17 Juni 2023

Wat zijn we trots bij Thermen Resorts! Onze Joes Hermsen – saunameester bij Thermen Berendonck – is namelijk bekroond met een eerste plek tijdens het Nederlands Kampioenschap opgieten/aufguss.

Dit jaar werd voor de zevende keer het Nederlands Kampioenschap Aufguss georganiseerd en Thermen Bussloo was gastheer tijdens de finales van de beste Nederlandse Aufguss singles en teams. Het Sauna Theater in Voorst was vrijdag 17 juni en zaterdag 18 juni het toneel voor de NK finale-opgietshows die beoordeeld werden door een internationale vakjury. Opgiettoppers die zich hadden geplaatst voor het NK, kwamen uit heel Nederland richting Voorst. Het evenement was een groot succes, zeker voor onze eigen kampioen Joes. Met zijn show ‘Grim Reaper’ ontving Joes de hoogste jurybeoordeling én hij behaalde daarmee de eerste plek!

Winnende shows in de TEAM categorie

Niet alleen in de single categorie, maar ook in de Team-categorie viel Thermen Resorts in de prijzen tijdens het Aufguss NK. Lukasz Dluzniewski & Sigrid van Rijswijk behaalden in de team-categorie de eerste plaats.

Thermen Resorts pakt de dubbele winst tijdens Aufguss NK

De volledige top 3 van Aufguss NK en geplaatst voor het Aufguss WM (wereldkampioenschap):

 

Single categorie:

1. Joes Hermsen (Thermen Berendonck)

2. Ashley Fijma (Thermen Soesterberg)

3. Gideon Fijma (Thermen Bussloo)

Team categorie:

1. Sigrid van Rijswijk & Lukasz Dluzniewski (Thermen Berendonck)

2. Iris, Shannon & Djuri (Thermen La Mer)

3. Gideon Fijma & Ashley Fijma (Thermen Bussloo/Thermen Soesterberg)

 

In de ‘Relegation round’ krijgen de beste ‘nummers 4’ van elk land de kans om zich alsnog te plaatsen voor het Wereldkampioenschap. In de Single categorie zijn dit Robin Lukassen en in de team categorie is dit Rojin Bosma & Jo-Anne Hulleman.

 

Aufguss WM 2023 vindt plaats in Satama (DE)

Tijdens de ‘grote finale’ - het wereldkampioenschap Aufguss WM van 11 t/m 17 september - strijden alle kampioenen voor de titel: beste saunameester ter wereld. Alle saunameesters worden hierbij opnieuw beoordeeld door een internationale jury en de jury kijkt hierbij naar aspecten als: thema, geuren/dosering en techniek. Er zijn altijd twee categorieën: individueel (singles) en teams. Naast alle Thermen Resorts kampioenen, zullen ook opgietkampioenen uit onder andere Polen, België, Italië, Duitsland, Zwitserland, Noorwegen, Denemarken, Hongarije, Tsjechië, Slowakije, Japan, Oostenrijk en Roemenië meedoen. Het wereldkampioenschap vindt plaats in Satama, Duitsland (vlakbij Berlijn).

Maak een keuze.