Divali: feest van duizend-en-één lichtjes

Ilona Rave 12 Oktober 2022

Beleef het op 22 & 23 oktober bij Thermen Berendonck!

De dagen worden kouder en killer. De donkere winterdagen worden ingezet. Typerend voor deze periode is dat iedere cultuur een feest van licht én gezelligheid heeft. Kerst, Chinees Nieuwjaar, Divali… Ieder jaar vieren miljoenen Hindoes wereldwijd Divali – ook wel bekend als het ‘lichtjesfeest’. Een prachtige feestdag waarop de overwinning van het goede op het kwade wordt gevierd en waarbij de overwinning van het licht op de duisternis centraal staat. Geïnspireerd door deze Indiase traditie organiseren we op zaterdag 22 en zondag 23 oktober ons eigen betoverende Divali feest. En jij kan daar bij zijn! Benieuwd wat je deze dagen gaat beleven? Lees dan verder…

Betoverend Divali
Divali is een sfeervol Hindoefeest en is gewijd aan ‘Maha Lakshimi’, de godin van het licht, de voorspoed, het geluk, het succes, de wijsheid en de welvaart. Divali betekent letterlijk ‘rij van lampen’ en tijdens het feest zetten mensen massaal zogeheten ‘deepa’s’ (kleilampjes) buiten hun huizen en winkels. Deze lampjes symboliseren het innerlijke licht dat beschermt tegen spirituele duisternis. In combinatie met de geur van wierrook door de straten, weerklinkende vreugdekreten, inspirerende verhalenvertellers, de mooiste klanken, zang en muziek, is het Divali feest hét grootste en meest bijzondere feest van de Indiase bevolking. Een feest met schitterende lichtjes, heerlijke zoetigheid én met de warmte van de mensen die je liefhebt om je heen. Want, vreugde, positiviteit, warmte en licht is de essentie van het Divali. Niet voor niets natuurlijk dat we dit bijzondere feest óók graag vieren bij Thermen Berendonck. En, dat doen we samen met jou op 22 en 23 oktober a.s.!

Lichtjesfeest bij Thermen Berendonck
In het weekend van 22 en 23 oktober kun je dit betoverende Divali feest zelf beleven bij ons, hier in Thermen Berendonck. Het wordt een weekend vol lichtjes van warmte, gezelligheid, mystieke zang- en klankconcerten, exclusieve opgietingen en rustgevende meditaties. Op deze dagen maken we ons resort nóg sfeervoller en nóg warmer. Overdag verwennen we je met een bijzonder en uitgebreid ‘Divali’ belevenisprogramma in het Sauna Theater en natuurlijk met onze weldadige sauna’s en baden. En ’s avonds verrassen we je met schitterende, bijzondere avondrituelen. We vieren dagen van samenzijn, we komen tot rust en laten ons betoveren. Magisch genieten noemen we dat!

Wil jij erbij zijn? Boek dan het exclusieve Divali-arrangement
Dompel je onder in een zee van lichtjes. Laat je meevoeren door de prachtige klanken. Wij verrassen je met bijzondere rituelen, met dans, zang én unieke ceremonies. Boek jij het Divali-arrangement dan geniet je van:

  • Al onze saunafaciliteiten
  • Exclusieve toegang tot het Sauna Theater, waar het Divali belevenisprogramma plaatsvindt
  • Rituelen en opgietingen buiten het theater, op basis van beschikbaarheid 
  • Een heerlijk 3-gangen live cooking lunchbuffet (of tegen meerprijs een dinerbuffet).

Maak een keuze.