Webshop
floaten genieten

Koop jouw badenkaart extra voordelig tijdens de badenkaartweken!

Met onze badenkaart profiteer je wel heel voordelig van 10, 20 of zelfs 50 momenten van ontspanning in ons resort. Wees er snel bij, want t/m 31 oktober 2022 profiteer je van korting tot wel 59%.

ontdek voordeel
Wat wil je reserveren?
Sauna entree Arrangement

Divali: feest van duizend-en-één lichtjes

Ilona Rave 15 Oktober 2021

Beleef het op 6 & 7 november bij Thermen Berendonck!

De dagen worden kouder en killer. De donkere winterdagen worden ingezet. Typerend voor deze periode is dat iedere cultuur een feest van licht én gezelligheid heeft. Kerst, Chinees Nieuwjaar, Divali… Ieder jaar vieren miljoenen Hindoes wereldwijd Divali – ook wel bekend als het ‘lichtjesfeest’. Een prachtige feestdag waarop de overwinning van het goede op het kwade wordt gevierd en waarbij de overwinning van het licht op de duisternis centraal staat. Geïnspireerd door deze Indiase traditie organiseren we op zaterdag 6 en zondag 7 november ons eigen betoverende Divali feest. En jij kan daar bij zijn! Benieuwd wat je deze dagen gaat beleven? Lees dan verder…

Betoverend Divali
Divali is een sfeervol Hindoefeest en is gewijd aan ‘Maha Lakshimi’, de godin van het licht, de voorspoed, het geluk, het succes, de wijsheid en de welvaart. Divali betekent letterlijk ‘rij van lampen’ en tijdens het feest zetten mensen massaal zogeheten ‘deepa’s’ (kleilampjes) buiten hun huizen en winkels. Deze lampjes symboliseren het innerlijke licht dat beschermt tegen spirituele duisternis. In combinatie met de geur van wierrook door de straten, weerklinkende vreugdekreten, inspirerende verhalenvertellers, de mooiste klanken, zang en muziek, is het Divali feest hét grootste en meest bijzondere feest van de Indiase bevolking. Een feest met schitterende lichtjes, heerlijke zoetigheid én met de warmte van de mensen die je liefhebt om je heen. Want, vreugde, positiviteit, warmte en licht is de essentie van het Divali. Niet voor niets natuurlijk dat we dit bijzondere feest óók graag vieren bij Thermen Berendonck. En, dat doen we samen met jou op 6 en 7 november a.s.!

Lichtjesfeest bij Thermen Berendonck
In het weekend van 6 en 7 november kun je dit betoverende Divali feest zelf beleven bij ons, hier in Thermen Berendonck. Het wordt een weekend vol lichtjes van warmte, gezelligheid, mystieke zang- en klankconcerten, exclusieve opgietingen, rustgevende meditaties, smoke-  en theerituelen én als afsluiter een magisch lichtjesspektakel op het meer van Berendonck. Op deze dagen maken we ons resort nóg sfeervoller en nóg warmer. Overdag verwennen we je met een bijzonder en uitgebreid ‘Divali’ belevenisprogramma en natuurlijk met onze weldadige sauna’s en baden. En ’s avonds verrassen we je met een schitterende, bijzondere avondceremonie. We vieren dagen van samenzijn, we komen tot rust en laten ons betoveren. Magisch genieten noemen we dat!

Wil jij erbij zijn? Dit ga je beleven…
Dompel je onder in een zee van lichtjes. Laat je meevoeren door de prachtige klanken. Droom weg in onze sauna’s, ontspan in onze baden, wandel in stilte, luister naar de hartverwarmende verhalen en kom tot rust tijdens een meditatie of heerlijk kopje thee. Deze speciale dagen staan in het teken van genieten, het leven vieren én samenzijn. Met jezelf óf met je dierbaren. Zoals ze ‘Divali’ in India het liefst vieren. Wij verrassen je met bijzondere rituelen, met dans, zang én unieke ceremonies.
En terwijl jij geniet van een heerlijk diner of lekker kopje thee, gaat de zon langzaam onder en maakt zij plaats voor talloze stralende lichtjes. Samen met de heldere sterrenhemel, onze verlichte sauna’s en tuinen vormt het een prachtig schouwspel. Adembenemend, betoverend en vooral magisch!

 

Benieuwd naar het programma óf wil je direct reserveren?
>>Ontdek het hier!<< 

Maak een keuze.