Reserveren
DE EN NL

Hamam

Oosters genieten

De Hamam; een eeuwenoud reinigingsritueel dat zijn oorsprong kent in Centraal-Azië. Onder invloed van het Romeinse Rijk werd het ritueel verspreid over de gehele Arabische wereld. Dit leidde tot het Oosterse badhuis, de Hamam.

Bij Thermen Berendonck geniet je van een Hamam behandeling in één van de mooiste - én nieuwste - Hamams van Nederland. Je wordt gescrubd, ingezeept en heerlijk gemasseerd. Na afloop voel je je als herboren. Beloofd!

Hamambehandelingen

Hoe werkt Hamam?

Een bezoek aan de Hamam begint altijd met een stoombad. Daarna mag je plaatsnemen op een verwarmde stenen tafel. De behandeling start met een scrubritueel, waarbij de Tellak (Hamam masseur) een speciale scrubhandschoen van ruwe zijde (een zogeheten kese) gebruikt om dode huidcellen te verwijderen.

Na een opgieting met warm water word je met Hamimi zeep en een traditionele zeepzak ingezeept. Daarna geniet je van een uitgebreide massage. Je lichaam raakt in een diepe staat van ontspanning. Na afloop wordt je nogmaals afgespoeld met warm water. De Hamam-behandeling wordt afgesloten met Turkse thee en lokum (Turks fruit)

Ga jij 'm proberen?

Een hamambehandeling is een meer dan een zeep en scrubsessie. We geven je ook een heerlijke massage.

Probeer het eens, gun jezelf deze ervaring!

Ja, ik wil de Hamam proberen

Maak je dag compleet

Boek een fijne massage

Naar onze behandelingen

Eet je met ons mee?

Boek een heerlijke lunch of diner

Onze restaurants

Maak een keuze.