Opgietingen

Verwarmend én verrassend; een echte belevenis

Bij een dagje wellness mag het meemaken van een opgieting natuurlijk niet ontbreken. Iedere dag verzorgen onze saunameesters verwarmende én verrassende opgietingen. Weldadige belevingen die jouw bezoek aan Thermen Berendonck helemaal compleet maken. De opgietingen hebben verschillende thema's en zorgen voor een échte belevenis!

Wat is een opgieting?

De opgieting, ook wel bekend als "Aufguss" of "Löyly", is een sensationele belevenis tijdens een dagje sauna. Een echte must voor iedere saunaliefhebber. Een opgieting is een saunaritueel, waarbij water en ijs, gecombineerd met etherische oliën op de warme saunakachel worden gegoten. Hierdoor zal de luchtvochtigheid in de sauna flink toenemen en zal de geur zich verspreiden door de ruimte. 

Tijdens de opgieting wappert de saunameester de lucht rond door de cabine. Dit kan op verschillende manieren, waarbij de handdoek het meest traditionele "wapperinstrument" is. Door de luchtstroom wordt het isolerende luchtlaagje rondom je lichaam verbroken, waardoor het warmer lijkt. Met een handdoek, of een ander wapperinstrument, verspreidt de saunameester warme lucht en geurende etherische oliën door de sauna cabine. Door de vochtige lucht ga je sterk transpireren, waardoor je lichaam en huid worden gereinigd. Je voelt je heerlijk tijdens en vooral ná een opgieting!

Opgietingen bij Thermen Berendonck

Bij Thermen Berendonck hebben we diverse opgietingen, die allemaal zorgen voor een extra beleving aan jouw dagje wellness! We kunnen deze opgietingen onderverdelen in de volgende thema's:

1. Goodmorning en Goodnight opgietingen
Deze opgietingen zijn ontspannend en rustgevend, met bijpassende muziek. Dit is heerlijk om je saunadag mee te beginnen of om de dag af te sluiten. 

2. Relax opgietingen
Voor veel mensen is een dagje sauna vooral relaxen. Een relax opgieting is qua temperatuur een milde opgieting. Dit is dus perfect om te ontspannen; maar wél de extra beleving en geuren te ervaren.

3. Intense opgietingen
Tijdens de intense opgietingen laat de saunameester je een nog intensere hitte ervaren dan tijdens de overige opgietingen. De intense opgieting wordt dan ook aangeraden aan onze ervaren saunagasten. 

4. Thema & Show opgietingen
Bij Thermen Berendonck zien wij de opgietingen als een échte belevenis. Een opgieting is meer dan simpel met een handdoek wapperen, wij proberen écht een verhaal te vertellen. Bij thema-opgietingen staat een opgieting volledig in het teken van één thema. Onze showopgietingen zijn écht de moeite waard om te ervaren. Onze saunameesters zullen je in ons sauna-theater meenemen in een échte show vol entertainment!

Dagelijks een ander programma

Bij Thermen Berendonck proberen we steeds weer nieuwe opgietingen neer te zetten. Daarom hebben wij ook geen vast programma dat we iedere dag opnieuw afwerken. Op het grote scherm kun je het belevenisprogramma van die dag zien, met hierbij de tijden en de locatie. 

Heb je vragen over opgietingen? Voel je vrij om dit te vragen tijdens het inchecken, aan de mensen op het saunaplein óf na afloop van een opgieting aan de sauna-meester. 

Bekijk het sauna-theater

Zo’n saunagang heb je nog nooit beleefd, dat durven we best te zeggen.

Automatische opgietsauna

Hier geniet je zoals de Finnen dat duizend jaar geleden al deden.

Maak een keuze.