Het gezicht achter onze beautyafdeling

In gesprek met Lize

Van heerlijk relaxte ontspanningsmassages en weldadige voetbehandelingen tot stevige sportmassages en een hamam in oosterse sferen. Als masseur bij Thermen Berendonck ben jij dé ontspanningsexpert en werk je in een relaxte omgeving met blije gasten én collega’s. En, heb je een uithoudingsvermogen om ‘u’ tegen te zeggen. Toch? We vroegen assistent beautymanager Lize of dit verhaal een beetje klopt.

Dagelijks gasten van top tot teen in de watten leggen. Met een grote glimlach. Niet iedereen doet het én kan het. Lize wel! Ze weet de fijne kneepjes van het vak en weet precies wat onze gasten nodig hebben. En dat combineert ze dan ook nog met haar taken als assistent beautymanager in het beautyteam van Thermen Berendonck. “Samen zijn we écht een team’, vertelt Lize. “Als team stimuleren we elkaar om alles uit onszelf te halen en ook soms uit onze eigen comfortzone te stappen.”

 

Echt persoonlijke aandacht

Gasten komen een dagje ontspannen bij Thermen Berendonck om écht even bij te komen en op te laden. Om zo aan het einde van de dag weer met frisse en nieuwe energie naar huis te gaan. Hierbij hoort een warm welkom én liefdevolle en persoonlijke aandacht. Het hele beautyteam zorgt hiervoor en staat voor iedere gast klaar om ze in de watten te leggen. Lize: “Ik krijg er zelf helemaal nieuwe energie van als ik gasten blij de deur uit zie gaan. En het allerliefste wil ik ze verrassen, door nét dat beetje extra te doen waardoor ze ultiem kunnen ontspannen” Dat lukt natuurlijk niet bij iedere gast, maar als het wél gebeurd dan is dat volgens Lize wel het mooiste compliment dat je kunt krijgen: “Een gast heeft wel eens tegen me gezegd dat het de fijnste massage was die hij ooit had gehad. Ik groeide spontaan een paar centimeter groter! Niks is motiverender dan wanneer je dat soort complimenten krijgt.”

 

 

Passie voor het menselijk lichaam

Lize is van jongs af aan al een zorgzaam type en had altijd al interesse in de werking van het menselijk lichaam. Zo ontstond ook haar passie voor masseren. “Tijdens en na mijn opleiding ‘toegepaste psychologie’ werkte ik lang in de horeca én ontdekte ik mijn passie voor het menselijk lichaam. Zo begon ik 10 jaar geleden mijn eigen massagepraktijk. Het was mooi om te zien hoe beide werelden ook écht raakvlakken met elkaar hadden. Mensen in de watten leggen, daar deed ik het altijd al voor.”

 

Nu, jaren later, ontdekte ze dat meer bezig wilde zijn met haar grootste passie én graag onderdeel wilde worden van een team. “En ik wilde natuurlijk wel bij het allermooiste wellnessresort in de regio werken’, vertelt Lize trots. Ze geniet iedere dag weer van de ontspannen omgeving en de kansen die ze krijgt binnen Thermen Berendonck. Lize: "Dit is toch de mooie werkomgeving die er bestaat? Overal waar je komt ruikt het lekker en is het een lust voor het oog. En als ik naar mijn werk rijd, langs het prachtige meer. Dat is dat echt iedere dag weer een klein geluksmomentje!"

Van masseren word ik zelf ook helemaal “zen”, ik krijg een rust over me heen waar ik heel blij van word.” – Lize

Werken én ontspannen

Naast de prachtige omgeving, de fijne collega’s én de leuke extra’s om zelf regelmatig (als je wilt, zelfs iedere dag!) te kunnen ontspannen in de sauna’s, moet er natuurlijk ook gewerkt worden. Maar iedere dag is voor Lize en haar team weer anders, want iedere gast is natuurlijk anders.

Toch vertelt Lize dat er wel een dagelijkse routine is: "Mijn werkdag begint om 9.15. Dan ben ik samen met een paar collega’s de salons aan het opstarten. Olie moet verwarmd worden, kaarsjes aan en de producten zetten we klaar. Om 9.45 hebben we met het hele team een korte dagopstart, om even de dag door te nemen en om te checken hoe iedereen er die dag bij staat. We hebben soms ook een teambuilding momentje, bijvoorbeeld elkaar een complimentje geven. Dat werkt fijn! En om 10.00 beginnen de behandelingen, door het planbord wat we hiervoor gebruiken weet iedereen precies welke behandelingen die dag staan gepland. Na drie behandelingen hebben we met z’n allen pauze in het bedrijfsrestaurant. Waar we heel voordelig de lekkerste broodjes kunnen krijgen! En na de pauze gaat het behandelen weer verder en aan het einde van de dag maken we gezamenlijk schoon en vullen we alles weer aan voor de volgende dag. De tijd vliegt altijd voorbij!"

ontdek alle vacatures

Groeien & ontwikkelen

"Er zijn veel ontwikkelmogelijkheden. Het is echt een organisatie die je extra verantwoordelijkheden geeft als je laat zien dat je gemotiveerd bent. En bereid bent om mee te denken en een stapje extra te zetten. Zo zijn er zelfs een aantal masseurs die getraind zijn om zelf massagetrainingen te geven. Zo kan ik mezelf en mijn team blijven ontwikkelen.”, aldus Lize

Ontdek onze afdelingen

Sluit jij je aan bij team Keuken, team Beauty of juist bij een van onze andere afdelingen?

bekijk afdelingen

Stel een jobalert in!

Wanneer er een geschikte vacature vrijkomt, kunnen we contact opnemen met jou!

stel jobalert in

Maak een keuze.