Het Indiase gezicht achter de Keuken

In gesprek met Sandeep

Een onmisbaar deel van je saunadag: in alle rust genieten van een heerlijke lunch of diner. Bij Thermen Berendonck is het een échte beleving. Je gaat op intense ontdekking door de geuren, kleuren en smaken van India tijdens een bezoek aan restaurant Tri Dosha. In het restaurant kun je Chef de Partie Sandeep tegen het lijf lopen. Sinds de opening van het wellnessresort in 2019 is hij werkzaam in de keuken. Een medewerker van het eerste uur, dus daarom vroegen we hem wat werken bij Thermen Berendonck nou zo leuk maakt. Ontdek het hier!

Een écht stukje India

In de keuken van Thermen Berendonck is Sandeep helemaal op zijn plek. Hij is dé India expert binnen het resort, want hij is er geboren en getogen. Bij de speciale Tandoor oven (een traditionele kleioven uit India) kan hij zich helemaal uitleven en zorgt hij ervoor dat de authentieke Indiase smaken helemaal tot hun recht komen. “Na mijn studie economie ben ik verder gaan leren in de richting van hotel management. Inmiddels ben ik ruim 12 jaar aan het werk in de hospitality branche, waarvan alweer een paar jaar bij Thermen Berendonck”, aldus Sandeep. “De keuze om me te specialiseren in de richting van kok is de beste keuze die ik ooit heb gemaakt. Het is de perfecte combinatie van koken, organiseren en in contact zijn met de gasten”. Als medewerkers in de keuken krijgen Sandeep en zijn collega’s veel vrijheid om de gasten te verrassen met bijzondere smaken en invloeden uit andere landen, ongeacht hun achtergrond. Hij vertelt: “Ik vind het geweldig om zo een stukje van mijn achtergrond door te kunnen geven”.

 

 

Een (niet zo) typische werkdag

Dat een werkdag in de keuken nooit het hetzelfde is, kan Sandeep beamen. Toch is dat precies wat zijn werk zo leuk maakt. “Er is altijd wel iets bijzonders tijdens mijn werk. Dit komt vooral door de interactie met de gasten. Het is leuk om een gesprek aan te gaan en om mensen te kunnen verrassen met heerlijke en unieke gerechten”. Toch zijn er een aantal onmisbare elementen in zijn werkdag. Deze komen altijd terug en zorgen voor structuur in de soms wat hectische werkomgeving van een keuken. “Daarbij moet je denken aan het plannen van de werkzaamheden, het (voor)bereiden van de gerechten en communicatie met het team. Aan het eind van de dag houden we altijd een korte evaluatie, dan kijken we wat er nog beter kan de volgende dag. Zo blijven we ons altijd verbeteren!”

 

 

Gastvrijheid staat op nummer één

Dat het verblijf van een gast bij Thermen Berendonck van alle gemakken voorzien moet zijn, is één ding dat zeker is. Dat is voor Sandeep dan ook het allerbelangrijkste. “De leukste herinneringen op mijn werk zijn allemaal gerelateerd van het oplossen van een probleem voor een gast. Zowel in als buiten de keuken. In dit bedrijf wordt het zoeken van creatieve oplossingen en buiten de gebaande paden denken enorm aangemoedigd. Gastvrijheid staat daarbij altijd op nummer één!”, zo vertelt hij.


Ook vind Sandeep het erg prettig om deel uit te maken van een groter geheel en de gast met een tevreden gevoel de deur uit te laten gaan. “Ik voel me erg verbonden met de achterliggende gedachte van het resort: ontspannen en werken aan je gezondheid. De combinatie van sauna met yoga, meditatie, rituelen en diverse behandelingen zorgt ervoor dat we allerlei behoeftes van een gast kunnen vervullen. Dat ik hier vanuit de keuken, door middel van gezonde en duurzame gerechten, ook een bijdrage aan kan leveren vind ik heel tof!”

“Er zitten veel voordelen aan het werken bij Thermen Berendonck. Er is veel creatieve vrijheid, je hebt flexibele werktijden en er zijn tal van doorgroeimogelijkheden binnen het bedrijf!” – Sandeep

Een geoliede machine

Tijdens de drukke momenten van werken in de keuken is een goede samenwerking met collega’s misschien wel het belangrijkste. Dat zit in zijn team wel goed, geeft Sandeep aan. “Ik zou mijn team beschrijven als consistent, flexibel en zelfverzekerd. We kennen elkaars valkuilen en talenten en kunnen altijd van elkaar op aan. De fijne samenwerking onderling zorgt vaak voor de beste en mooiste resultaten. Daarnaast is het ook gewoon heel gezellig!”

ontdek alle vacatures

Een warm bad

“Er heerst een hele fijne werksfeer en een hoge mate van verbondenheid. Zowel van de gasten als van mijn collega’s krijg ik regelmatig het gevoel dat ik echt gewaardeerd wordt. Ik word hier iedere dag weer met open armen verwelkomd!”, aldus Sandeep.

Ontdek onze afdelingen

Sluit jij je aan bij team Keuken, team Beauty of juist bij een van onze andere afdelingen?

bekijk afdelingen

Stel een jobalert in!

Wanneer er een geschikte vacature vrijkomt, kunnen we contact opnemen met jou!

stel jobalert in

Maak een keuze.