Het gezicht achter de Bediening

In gesprek met Juna

Stel je eens voor: in de ene hoek zit een stel te genieten van hun verse smoothies en lekkere borrelhapjes, in een andere hoek zit iemand met een wijntje voor de open haard te ontspannen. Deze relaxte plek de werkplek van Juna. Ze is werkzaam als medewerker bediening bij Thermen Berendonck – het mooiste wellnessresort van Nederland, zoals ze zelf zegt. We vroegen haar wat werken in de horeca zo leuk maakt én waarom ze bij Thermen Berendonck zo op haar plek is.

Genoeg afwisseling

Als bedieningsmedewerker is Juna van alle markten thuis: bestellingen opnemen, drankjes en gerechten serveren, tafels afruimen en vragen of alles heeft gesmaakt. Dat je – als bedieningsmedeweker - moet kunnen multitasken weet ze als geen ander. “Mijn werkdagen zien er daarom ook altijd anders uit. De ene dag sta ik bij de buitenbar en focus ik me op de ligweide die vol ligt met gasten die genieten van de zon én van hun heerlijke verfrissen drankje, de andere dag ben ik te vinden bij ons live-cooking buffet binnen, waar we gasten culinair laten genieten”. Juist die afwisseling maakt haar werk zo leuk. “En die 10.000 stappen per dag? Dat is voor mij een makkie! Ik ben natuurlijk veel in beweging, wat een groot pluspunt is voor mijn eigen gezondheid”.

 

Een hecht team

Al sinds de opening (in mei 2019) is ze werkzaam bij Thermen Berendonck, wat haar een herkenbaar gezicht maakt voor veel gasten. “Het was super gaaf om bij te kunnen dragen aan het opzetten van dit wellnessresort. Samen met mijn collega’s zijn we destijds druk bezig geweest om alle puntjes op de i te zetten. Iets dat we nog steeds dagelijks doen, want we leggen de lat hoog!”. Die samenwerking met collega’s vindt Juna erg belangrijk. “Ik vind het super leuk dat je in de horeca nooit alleen werkt, er heerst altijd een gezellige sfeer in het team. Doordat je zo intensief samenwerkt en goed moet communiceren bouw je echt een band op met je collega’s. De onderlinge sfeer is dan ook heel respectvol”. Door de leeftijdsverschillen binnen het team leren ze nog elke dag van elkaar, Juna vertelt: “Dat is super tof. Ik zou het team omschrijven als liefdevol, hardwerkend en behulpzaam”. 

 

Ruimte om jezelf te ontwikkelen

Juna staat sinds de opening van het resort en het begin van haar baan bij Thermen Berendonck niet stil. Ze ontwikkelt zich regelmatig via de Quality Wellnessresorts Academy, waar ze door middel van het volgen van trainingen en cursussen zichzelf én haar loopbaan in beweging houdt. “Ik heb al een heel aantal trainingen gevolgd, zoals gastgerichtheids- en belevingstrainingen, een wijn- en biercursus en trainingen op het gebied van persoonlijke ontwikkeling. Ik vind het super fijn dat ik mezelf op deze manier door kan ontwikkelen en steeds door kan groeien binnen mijn werk!”

 

Een ontspannen (werk)dag

Dat werken in de bediening bij een wellnessresort anders is dan bij een andere horecagelegenheid kan Juna beamen. “Je werkt op een unieke locatie, waar ontspannen centraal staat. Dat merk in je alles wat je doet. Gasten lopen rond in hun badjas en zijn heel relaxed, dat maakt de werksfeer heel erg leuk”. In haar werk heeft ze de tijd en ruimte om écht contact te maken met de gasten en ze volledig in de watten te leggen. “Zo heb ik een keer in samenwerking met keuken een speciale verrassing klaargemaakt voor een stel dat 50 jaar getrouwd was. Ze konden het enorm waarderen dat we zoveel tijd voor hen vrij hadden gemaakt en reageerden dan ook super enthousiast”, zegt Juna stralend. “Het geeft een geweldig gevoel om de wensen van gasten tot leven te laten komen en ze een onvergetelijke dag te kunnen geven”.

“De leuke collega’s, positieve energie, mooie werkomgeving en fijne voordelen zoals gratis saunabezoekjes maken dat dit de leukste baan is!” – Juna

De perfecte baan

Juna heeft tijdens haar opleiding Sport en Beweging altijd in de horeca gewerkt. Daar kwam ze er achter dat ze eigenlijk gelijk de praktijk in wilde en een baan in deze branche ook wel zag zitten. “Dat was precies in de tijd dat Thermen Berendonck volop in de laatste bouwfase zat. De rustgevende locatie, het prachtige gebouw én de doorgroeimogelijkheden spraken me direct aan”.

Ultieme beleving

Alles wat je ziet, beleeft en ervaart bij Theren Berendonck is geïnspireerd op de bijzondere Indiase cultuur. “Dat is waarom ik het de mooiste sauna van Nederland vind. Er is zoveel beleving toegevoegd, van het restaurant waar je kennis maakt met de lekkerste smaken, tot de unieke en authentieke rituelen die je kunt bijwonen. Het is super leuk om hier mijn bijdrage aan te kunnen leveren. En natuurlijk kan ik hier zelf ook regelmatig een gratis bezoekje brengen!”.

Ontdek onze afdelingen

Sluit jij je aan bij team Keuken, team Beauty of juist bij een van onze andere afdelingen?

Stel een jobalert in!

Wanneer er een geschikte vacature vrijkomt, kunnen we contact opnemen met jou!

Maak een keuze.