BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE ONTWIKKELINGEN!
SCHRIJF JE IN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF

Oktober 2017 - LeisureTimes

‘We gaan iets neerzetten dat met niets anders is te vergelijken’

Een duizend en één nachtdroom die uit komt

Het is onmogelijk om niet ook enthousiast te worden, wanneer Fabian Dolman over zijn bedrijf praat. Ik spreek de ondernemer over zijn plannen voor Berendonck op zijn kantoor in Voorst. Fabian DolmanDat ligt op hetzelfde terrein als Thermen Bussloo, het wellnesscentrum waar het ruim 10 jaar geleden allemaal mee begon.

Fabian pakt een stapel bouwtekeningen erbij. “Kijk, dit is het ontwerp voor Thermen Berendonck. Het wordt een mediterraan resort met oosterse elementen. De gasten moeten zich in een andere wereld wanen, als prinsen en prinsessen op vakantie. Elke sauna krijgt een eigen thema en we gaan gebruik maken van de nieuwste technieken. Er komt een groot terras over het water, met uitzicht op de plas. Ernaast komen watervallen, die het geraas van de snelweg maskeren. En alle buitenlooproutes worden voorzien van corridors. Zelfs als het pijpestelen regent, kan de bezoeker hierdoor genieten van de buitensauna’s. Beleving en waarneming met alle zintuigen staat centraal.”

Wordt het de grootste en mooiste wellnessbeleving van Nederland?

“Hiermee zou ik mijn andere twee andere resorts tekort doen, dus dat zeg ik niet. Thermen Berendonck wordt vooral uniek. Ook bij deze thermen gaat het draaien om beleving; met een grote
rol voor opgietingen, yoga en meditatie. Maar wel weer met een heel eigen sfeer. Bussloo, Soesterberg en Berendonck, ze hebben allemaal een eigen identiteit.” 

Onlangs nam Thermen het failliete Omega Spa en Wellness in Soesterberg over. Na een complete restyling en een bliksemverbouwing loopt het complex nu als een trein. Een duizend en één nachtdroom die uit komt

Dat wordt een heel sauna imperium zo bij elkaar?

Fabian lacht. “We blijven een familiebedrijf. En de ambitie blijft onveranderd: we willen al onze gasten een beleving meegeven en hen hiermee emotioneel en spiritueel raken. We hopen dat ze daarna anders in het leven staan en dus ook een beetje bijdragen aan het mooier maken van de wereld. Bij alles wat we ondernemen, kijken we eerst of dit past aan deze missie en onze identiteit. De sauna in Soesterberg kwam op ons pad, we waren helemaal niet op zoek naar een complex om over te nemen. Maar de kans was te mooi om niet te grijpen. Het paste bij ons.”

Interne vitaliteit

“Het familiegevoel vertalen we ook in ons personeelsbeleid. We zorgen voor onze mensen. We hebben onze eigen academy, er zijn hier volop mogelijkheden om te groeien. We bieden vaste contracten. En zit je even niet lekker in je vel, dan bieden we een verblijf aan in ons Banyan Centre, ons bewustwordingscentrum voor persoonlijke groei. Er wordt hier hard gewerkt, maar er is ook veel waardering. Weet je wie er bij ons op het hoogste voetstuk staan? Onze schoonmakers. Zij zijn de belangrijkste schakel in de klanttevredenheid. Dat vertellen we ze ook. Het ziekteverzuim van de ploeg ligt op 0,23% (!)

Met de komst van Berendonck gaan we straks van 520 naar 700 medewerkers. Dat is echt serieus veel. Maar we zijn van plan om het familiegevoel te behouden.” 

Na dit positieve verhaal is het bijna zonde om terug te blikken op het toch wat chagrijnige traject dat aan de bouw vooraf ging. Door de vele procedures duurde het hele traject negen jaar.

Hoe kijken jullie hier op terug?

Fabian: “Ik blijf het raar vinden dat bezwaarmakers meer gehoord worden dan initiatiefnemers. Er is misbruik gemaakt van de wet. De ondernemer draait op voor al het werk en de kosten die het weerleggen van die bezwaren met zich meebrengt. Zonde van alle tijd en geld!” Maar de vertraging van de afgelopen jaren bleek ook een positieve kant te hebben. “We hadden al een heel Management Team klaargestoomd om Thermen Berendonck te gaan runnen”, vertelt Fabian. “Zij konden nu zo aan de slag in Soesterberg. Daarbij, door de vertraging hadden we tijd voor het bedenken van een plan voor de overname. Ik denk niet dat we Omega Spa en Wellness over hadden genomen wanneer we midden in de bouw van Berendonck hadden gezeten. Dan had die ploeg nóg duimendraaiend hier gezeten. Nu zijn ze lekker aan de slag, hebben we een prachtig complex erbij en hebben we nog tijd genoeg om nieuwe medewerkers op te leiden.
Om Johan Cruijff maar eens te citeren: ‘Elk nadeel heb z’n voordeel!”

Bron: LeisureTimes - Oktober 2017

BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE ONTWIKKELINGEN!
SCHRIJF JE IN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF