Update 4-11: Wij blijven geopend

Ilona Rave 5 November 2020

Fijn nieuws: ondanks de verwarring tijdens de persconferentie van 3 november, heeft het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport bevestigd dat wij open mogen blijven!

Met deze beslissing bevestigt de overheid het belang om, juist in deze tijd, te werken aan je lichamelijke en mentale gezondheid. Sauna is gezond. Wij wisten dit al langer maar gelukkig is óók de overheid overtuigd van het feit dat een bezoek aan ons resort (juist nu) vele gezondheidsvoordelen met zich meebrengt én veilig is (bron: Rijksoverheid.nl)

Inspannen en ontspannen;
goed voor lichamelijke en mentale gezondheid!

Sporten en bewegen dragen bij aan de gezondheid van mensen. Daarnaast vormt het een zogeheten ‘mentale uitlaatklep’. Ontspanning is nét zo belangrijk voor je gezondheid als inspanning. Dat blijkt uit tal van onderzoeken. Het kost misschien wat moeite, maar wie zorgt voor voldoende ontspanning in zijn leven, plukt daar de vruchten van. Door af en toe te rusten kan je lichaam herstellen van dagelijkse inspanningen. Je spieren ontspannen, je bloeddruk daalt en je ademhaling gaat langzamer. Daarnaast werken je afweersysteem en je spijsvertering beter, waardoor je minder snel ziek wordt. En dat kunnen we juist nú allemaal wel goed gebruiken, toch?

Gezond zijn en gezond blijven is in deze periode belangrijker dan ooit. En hoe fijn, als je dit kunt blijven stimuleren op een hele fijne manier? Met een heerlijk dagje in onze weldadige sauna’s en baden bijvoorbeeld ...

De gezondheidsvoordelen van sauna

Onze sauna’s en baden zijn naast heerlijk ontspannend ook nog eens zuiverend en helend. Terwijl je geest even pauze neemt, is je lichaam op de achtergrond hard aan het werk; je hartslag gaat omhoog, de bloedvaten verwijden zich en je begint te zweten. Zodra je lichaamstemperatuur stijgt naar 39 graden, worden er allerlei processen in gang gezet. Uit onderzoek blijkt dan ook dat mensen die regelmatig een sauna bezoeken, minder vaak en minder zwaar geïnfecteerd raken door een verkoudheid, griepje of virus. Wij geven je vijf gezondheidsredenen om regelmatig naar de sauna te gaan:

✔ Sauna versterkt je immuunsysteem
✔ Een bezoek aan de sauna werkt goed tegen stress
✔ Sauna heeft een reinigend effect
✔ Het creëert een geluksgevoel
✔ Het is (juist nu) een veilige plek om te zijn

Veilig en verantwoord genieten

Naast dat een bezoek aan de sauna gezond is, zou het in deze tijd wel eens één van de veiligste plekken kunnen zijn. Uit meerdere wetenschappelijke onderzoeken is gebleken dat het COVID-19 virus in activiteit afneemt bij een temperatuur tussen de 40-60 graden. Bij een sauna van 70 graden vindt er zelfs thermische desinfectie plaats en is het virus binnen een minuut gedood.

Nátuurlijk gaat veilig genieten gepaard met genieten op een verantwoorde manier, daarom hanteren we een aantal (extra) maatregelen. Zo vragen wij onze gasten om 1,5 meter afstand te houden, niet te gaan liggen in onze sauna’s en vooraf te reserveren. Daarnaast geldt het dringende advies om een mondkapje te dragen bij verplaatsing in ons binnenruimtes zoals onze receptiehal, ons saunaplein en de kleedruimtes. Onze restaurants zijn helaas gesloten voor sauna- en badgasten en daarvoor bieden we een verantwoord alternatief in de vorm van een vitaliteitspakket en take-away mogelijkheid.

Op onze speciale maatregelen pagina vind je alle maatregelen op een rij, in een handig overzicht. Heb je nog vragen en zijn deze nog niet beantwoord in dit bericht? Dan raden we je aan om een kijkje te nemen bij onze veelgestelde vragen.

> Bekijk alle maatregelen
> Bekijk onze veelgestelde vragen en antwoorden
> Bekijk het bericht van onze branchevereniging VNSWB

 

Goed voor jezelf zorgen, juist nu is het zo belangrijk.
Gun jij het jezelf? > Boek dan direct jouw entree of arrangement!

Maak een keuze.