Webshop
thermenfanspopup v4

Meld je aan voor ons Thermenfans-programma!

Meer aanbiedingen, meer voordelen. Doe mee, meld je aan voor ons Thermenfans-programma én profiteer direct van het 'fan' zijn! Nu met een speciale welkomstactie van maar liefst 10% korting op een entree...

MELD JE AAN
Wat wil je reserveren?
Sauna entree Arrangement

Januari-dip? Zó maak je januari leuker (én lekkerder) voor jezelf!

Ilona Rave 9 Januari 2020

Januari, de maandag onder de maanden. De gezellige feestdagen zijn achter de rug. De portemonnee is leeg. Buiten is het koud, nat, donker en saai. Na december vol met lekkere etentjes en gezelligheid, ligt de januari-dip al gauw op de loer... Maar niet deze januari! Met deze tips kom jij ontspannen en happy de maand door en voel je je gelijk lekkerder in je vel!


#1 – Stel je goede voornemens bij

Wat is het toch een gek fenomeen eigenlijk, die goede voornemens. Stoppen met roken, afvallen en meer sporten… Veel mensen beginnen januari met een hele waslijst aan goede voornemens waar ze zich aan willen houden. Maar hoe vaak gaat dat na een paar dagen al mis? En hoe voel je je dan? Precies, het voelt toch een beetje als falen. Wil het met jouw goede voornemens ook nog niet echt lukken en heb je een kater van het nu al niet houden aan deze voornemens? Stel ze dan naar beneden bij en lees dan vooral onze volgende tips om je tóch lekker in je vel te voelen.

#2 – Zet (vaker) een kruis in je agenda

December mag dan traditiegetrouw de ‘feestmaand’ genoemd worden, maar voor veel mensen betekent het naast gezelligheid ook heel veel drukte. Onze agenda zit vaak bomvol en familie, vrienden en kennissen heb je waarschijnlijk al veelvuldig gezien in deze maand. Durf in januari eens wat vaker ‘nee’ te zeggen tegen dingen die je liever niet doet. Kies voor jezelf (en je partner) én maak tijd voor jezelf. Lopen je dagen snel vol? Maak dan gerust een ‘afspraak’ met jezelf en zet het in je agenda. Plan een dagje sauna, geef je lichaam en geest een dag lang ontspanning en trakteer jezelf op een weldadige massage of heerlijke beautybehandeling. Zodra het in de agenda staat, kan het aftellen beginnen!

#3- Eet en drink je fit

Grote kans dat je tijdens de feestdagen nét iets meer hebt gegeten en gedronken dan normaal. Voor veel mensen is het meteen een reden om er in januari extra hard tegenaan te gaan in de vorm van een streng dieet of een abonnement op de sportschool. Maar gezond eten hoeft niet ingewikkeld te zijn. Wist je dat er verschillende voedingsproducten zijn die je de winter door kunnen helpen? Zo wordt aangeraden om zogenoemde wintergroenten en dierlijke producten te eten. Deze koude maanden brengen heel wat lekkere én gezonde seizoensgroenten met zich mee naar onze restaurants. Pompoen-wortelsoep, tamme eendenborstfilet met witlof, groene smoothie; het zijn zomaar wat gerechten van onze menukaart. Dus, is één van jouw goede voornemens voor 2020 ‘gezonder eten’? Laat je dan verrassen door een gezond gerecht in onze restaurants

#4 – Zorg goed voor jezelf

Misschien een beetje cliché, maar niet minder belangrijk. Zorg extra goed voor jezelf als je iets minder lekker in je vel zit. De lage temperaturen hebben niet alleen gevolgen voor je humeur: je huid vangt ook de nodige koude klappen op. Trakteer jezelf op een heerlijke gezichtsbehandeling, even wegdromen op een bedje, zachte handen die je gezicht verzorgen en een fijn muziekje op de achtergrond. Of kies voor een ontspanningsmassage, het maakt je hoofd leeg en reduceert stress. Even in de watten gelegd worden. Zó kun je jezelf weer opladen en een nieuwe energievoorraad opbouwen!

#5 – Geef er een positieve draai aan

Zie het nieuwe jaar als een nieuwe kans, zowel in je privéleven als op het werk. Nu bedoelen we natuurlijk niet dat je meteen van baan moet switchen, maar het nieuwe jaar is wel een mooie gelegenheid om even goed te reflecteren op jezelf en op je werk. Heb je vorig jaar te veel hooi op je vork genomen? Voelde je je snel leeg of vermoeid? Zijn er dingen die vorig jaar niet helemaal lekker gingen op het werk of in je privéleven? Geef jezelf de kans om daarop te reflecteren én te ontdekken hoe je het dit jaar anders kan aanpakken. In het Banyan Centre bij Thermen Bussloo kun je programma’s, workshops en trainingen volgen waarmee je meer uit jezelf, uit je werk en uit je leven haalt. Kies een programma dat bij jou past en maak grote professionele en persoonlijke stappen in 2020.Maak een keuze.