Rituelen

Elke dag, een cadeautje voor jou!

In ons belevenisprogramma bieden we meer dan opgietingen. Fijne scrubsessies, gezichtsmaskers, meditaties en klank-, kleur en geurrituelen. Van ons, voor jou. Om van je dagje wellness een écht feestje te maken!

Geur- en klank rituelen

Bij Thermen Berendonck kun je diverse geur- en klank rituelen gaan beleven. We leggen je graag kort uit wat deze rituelen zijn; maar het écht beleven is natuurlijk het fijnste.

Geur beleving: Geniet van de fijne warmte in ons Sauna Theater én ervaar het weldadige effect van etherische oliën op jouw lichaam. Sluit je ogen en ga even voor een moment op reis. Onze saunameesters laten je kennismaken met de magie van geur. Ontspannend en verkwikkend.

Smoke ritueel: Ontdek de unieke combinatie van klank en geur in onze sfeervolle en rustgevende Meditatiesauna. Ervaar de magie van oosterse instrumenten en de geur van kruiden, hout en hars. Een bijzondere en ontspannen ervaring die zeker de moeite waard is. 

Oosters klankritueel: Leg je gedachten even naast je neer en focus op het hier en nu. Een fijne combinatie van weldadige warmte en rustgevende klanken. Heerlijk voor lichaam en geest. En het prachtige uitzicht over het meer van Berendonck maakt de beleving compleet.  

Verwen rituelen

Floating ritueel: Dompel jezelf onder in een Indiase droom in onze Adalaj Stepwell. In het pure, heldere zoutwaterbad lijkt de tijd stil te staan. Ontspan en geniet van de rustgevende oosterse klanken, de geur van Patchoeli en gebrande hars. Laat je door ons meenemen in de sfeer van het eeuwenoude India. De gebrande hars van de Kopalboom heeft een reinigende werking en zorgt ervoor dat je weer oplaadt. Een heerlijke klank- en geurbeleving op het water (let op: bij kou wordt dit ritueel niet gegeven)

Verwen crème: Tussen de saunarondes door je huid even extra hydrateren en verzorgen? Tijdens dit ritueel ontvang je een heerlijke crème/peeling als verwennerij voor jou en je huid. Breng het aan op je gezicht, laat het een paar minuten intrekken en geniet van een zijdezachte huid.

Haarmasker: Een fijn extraatje voor jouw hoofd en haar. Door de warmte trekt de crème extra goed in en zorgt het voor een zachte, verzorgde hoofdhuid én glanzende haren.

Rituelen met klankschalen

Een aantal rituelen worden gedaan met klankschalen. Een échte unieke belevenis. 

Klankschalen zijn klankinstrumenten uit de Himalaya. Al eeuwen lang worden ze gebruikt in kloosters in Tibet en Nepal. Omdat het lichaam voor 70% uit water bestaat en de trillingen van de klank diep door de huidlagen heen resoneren, kun je tijdens dit ritueel een heerlijke diepe ontspanning ervaren. Goed om weer even in balans te komen en nieuwe energie op te doen.

Bekijk het sauna-theater

Zo’n saunagang heb je nog nooit beleefd, dat durven we best te zeggen.

Automatische opgietsauna

Hier geniet je zoals de Finnen dat duizend jaar geleden al deden.

Maak een keuze.