DUURZAAMHEID
TBE Bediening Juna 1 cropped v2

Ontdekken of het werken bij Thermen Berendonck wat voor jou is?

Beleef zelf hoe het is om bij Thermen Berendonck te werken én maak kennis met de leukste (werk)omgeving en misschien wel jouw toekomstige collega’s tijdens onze Experience Day op dinsdagavond 10 oktober.

MELD JE AAN
Wat wil je reserveren?
Sauna entree Arrangement

Unieke Opgietingen

Verwarmend én verrassend; een echte belevenis

Bij een dagje wellness mag het meemaken van een opgieting natuurlijk niet ontbreken. Iedere dag verzorgen onze saunameesters verwarmende én verrassende opgietingen. Weldadige belevingen die jouw bezoek aan Thermen Berendonck helemaal compleet maken.

De opgietingen hebben verschillende thema's en zorgen voor een échte belevenis!

Wat is een opgieting?

De opgieting, ook wel bekend als "Aufguss" of "Löyly", is een sensationele belevenis tijdens een dagje sauna. Een echte must voor iedere saunaliefhebber. Een opgieting is een saunaritueel, waarbij water en ijs, gecombineerd met etherische oliën op de warme saunakachel worden gegoten. Hierdoor zal de luchtvochtigheid in de sauna flink toenemen en zal de geur zich verspreiden door de ruimte. 

Tijdens de opgieting wappert de saunameester de lucht rond door de cabine. Dit kan op verschillende manieren, waarbij de handdoek het meest traditionele "wapperinstrument" is. Door de luchtstroom wordt het isolerende luchtlaagje rondom je lichaam verbroken, waardoor het warmer lijkt. Met een handdoek, of een ander wapperinstrument, verspreidt de saunameester warme lucht en geurende etherische oliën door de sauna cabine. Door de vochtige lucht ga je sterk transpireren, waardoor je lichaam en huid worden gereinigd. Je voelt je heerlijk tijdens en vooral ná een opgieting!

Dagelijks een ander programma

Bij Thermen Berendonck proberen we steeds weer nieuwe opgietingen neer te zetten. Daarom hebben wij ook geen vast programma dat we iedere dag opnieuw afwerken. Op het grote scherm kun je het belevenisprogramma van die dag zien, met hierbij de tijden en de locatie. 

 

Heb je vragen over opgietingen? Voel je vrij om dit te vragen tijdens het inchecken, aan de mensen op het saunaplein óf na afloop van een opgieting aan de sauna-meester. 

Wellnessrituelen

Bekijk de verschillende exclusieve wellnessrituelen

Bekijk de wellnessrituelen

Onze sauna's

Laat je meenemen en verrassen door onze unieke sauna's.

Bekijk onze sauna's

Maak een keuze.