Reserveren
DE EN NL
<     VORIGE

Wereldkampioenschap opgieten

<     VORIGE

Wereldkampioenschap opgieten

Aufguss WM

De beste saunameesters van de wereld gaan strijden

Dit jaar vinden de wereldkampioenschappen Aufguss (Aufguss WM) plaats in het Sauna Theater van Thermen Berendonck. Wil jij zien hoe de beste saunameesters van de wereld strijden om deze titel?

16 t/m 22 september 2019

Speciale arrangementen

Speciaal voor jou hebben we een aantal heerlijke arrangementen samengesteld. Kom je een dag genieten van heerlijke opgietingen? Of wil je een hele week niets missen? Bekijk onze arrangementen!

Programma Aufguss WM 2019

Maandag € 39,95 p.p.p.d. Openingsceremonie, loting & showopgietingen
Dinsdag € 44,95 p.p.p.d. Voorrondes
Woensdag € 44,95 p.p.p.d. Voorrondes
Donderdag € 44,95 p.p.p.d. Voorrondes
Vrijdag € 49,95 p.p.p.d. Voorrondes
Zaterdag € 59,95 p.p.p.d. Finales Aufguss WM
Zondag € 39,95 p.p.p.d. Showopgietingen van de wereldkampioenen


Wat is het Aufguss WM?

Het Aufguss WM is het Wereldkampioenschap Opgieten, waarbij de beste saunameesters van de wereld met zijn/haar thema-opgieting gaan strijden om de titel: Wereldkampioen Opgieten. Alle saunameesters worden door een internationale jury beoordeeld op diverse aspecten zoals thema, geuren/dosering en wapper technieken. Er zijn twee categorieën: de singles en de duo's. In de single-categorie verzorgd één saunameester de thema opgieting. Bij de duo-categorie staan er, zoals de naam het al zegt, twee saunameesters centraal.

Wat is een thema opgieting?

Tijdens een opgieting giet een saunameester water met etherische oliën op de hete kachel. Door het wapperen met een handdoek wordt de warmte verspreidt in de saunacabine. Door deze luchtstroming wordt het isolerende luchtlaagje rondom de huid doorbroken en voelt de temperatuur in de sauna extra hoog. Een klassieke opgieting duurt zo’n 15 minuten. Tijdens Aufguss WM worden thema-opgietingen uitgevoerd. Dit is een opgieting die in het teken staat van één bepaald thema. Iedere saunameester verzint zijn eigen thema waar hij/zij vervolgens een opgieting van samenstelt en deze presenteert aan de internationale jury en de gasten.

Wie doen er mee aan het Aufguss WM?

Er doen single's en duo's uit maar liefst 16 landen mee, waaronder: Polen, Italië, Zwitserland, Nederland, België, Duitsland, Denemarken, Tsjechië en Canada.

Maak je dag compleet

Boek een fijne massage

Naar onze behandelingen

Eet je met ons mee?

Boek een heerlijke lunch of diner

Onze restaurants

Maak een keuze.