DUURZAAMHEID
TBE Bediening Juna 1 cropped v2

Ontdekken of het werken bij Thermen Berendonck wat voor jou is?

Beleef zelf hoe het is om bij Thermen Berendonck te werken én maak kennis met de leukste (werk)omgeving en misschien wel jouw toekomstige collega’s tijdens onze Experience Day op dinsdagavond 10 oktober.

MELD JE AAN
Wat wil je reserveren?
Sauna entree Arrangement

Onze duurzame ambitie

Maatschappelijk verantwoord ondernemen is een belangrijk thema voor Thermen Berendonck. Als de meest duurzame en innovatieve wellnessresort van Europa hebben wij talloze maatregelen genomen om de duurzaamheid permanent te verhogen.

Duurzaamheid Thermen Berendonck

Door maatschappelijk verantwoord te ondernemen, nemen we als familiebedrijf onze verantwoordelijkheid voor mens, milieu en product. Thermen Berendonck doet er alles aan om het milieu te sparen, zonder dat gasten uiteraard inleveren op kwaliteit en comfort. Sterker nog; energiebesparing, comfort én gezondheid moeten altijd hand in hand gaan.

Primeur in de saunawereld
All electric, dus zonder gebruik van gas. Dát is uniek in de saunawereld. Thermen Berendonck heeft de ambitie om op termijn energieneutraal te zijn. Het realiseren van deze ambitie wordt direct al goed aangepakt met de 600 zonnepanelen op het dak. Deze panelen wekken samen meer dan 195.000 kWh op; dit staat gelijk aan ruim 60 huishoudens.

Warmtetransport
Met het warmte-terugwinsysteem (WTW-installatie) wordt warmte wat onder andere vrijkomt uit de keuken, gefilterd van geuren en gebruikt voor verwarming van het gebouw. Door middel van vloerkoeling onttrekken we de warmte aan de sauna’s. En díe warmte wordt weer hergebruikt voor de vloerverwarming op het saunaplein. Naast een WTW-installatie en vloerkoeling maakt Thermen Berendonck ook gebruik van meerdere warmtepompen. De inzet van onze warmtepomp is een duurzame oplossing voor milieuvriendelijk verwarmen. De COP-waarde van de warmtepomp is ongeveer 4. Dit houdt in dat de warmtepomp maar 1 kW aan elektriciteit gebruikt om 4 kW aan warmte af te geven. Dat is een rendement van 400% en dat is 4x zo efficiënt als een HR-ketel.

Energiezuinig verlichten
Een andere slimme energiebesparing van Thermen Berendonck is de verlichting van het resort: de binnen- en buitenverlichting is uitgevoerd in LED-verlichting met een hoge lichtstroom per watt. Óók wordt de verlichting geschakeld met bewegingssensoren en gestuurd door een
gebouwbeheersysteem.

Geen druppel water verspild
Naast de maatregelen om het energieverbruik terug te dringen, heeft Thermen Berendonck ook maatregelen getroffen om waterbesparingen te genereren. Zo wordt de warmte van het afvalwater van de douches opgevangen en hergebruikt om andere bronnen op te warmen. In het resort wordt gebruik gemaakt van waterbesparende douchekoppen. Eigen bronwater wordt opgepompt en gebruikt voor douches, toiletten én baden. Dít water voldoet aan de eisen van drinkwaterkwaliteit.

Duurzame inspiratie uit het Midden-Oosten én balans voor de natuur
Gasten kunnen zich bij Thermen Berendonck letterlijk en figuurlijk onderdompelen in oosterse sferen. Naast dat het resort energetisch hoogwaardig is gebouwd - zoals toepassing van triple beglazing en hoge isolatiewaarde - zijn er ook bouwtechnieken uit India toegepast. Deze zijn terug te vinden in o.a. de Chaay Ghar sauna en de Meditatiesauna. De Chaay Ghar sauna is bijvoorbeeld gebouwd in de stijl van een Indiaas theehuis en is volledig geïsoleerd met hennepblokken en vervolgens voorzien van leem. Deze techniek geeft een prettige luchtvochtigheid, een fijn klimaat en zorgt ervoor dat de warmte in de sauna langer vast wordt gehouden. Het principe wordt al eeuwenlang toegepast in het Midden-Oosten én wordt - voor het eerst in de saunawereld - bij Thermen Berendonck toegepast. Vanzelfsprekend is al het hout dat toegepast is bij de nieuwbouw, gekapt in FSC-bossen. De FSC, wat afgekort staat voor de Forest Stewardship Council, is een internationale organisatie die staat voor het behouden en onderhouden van bossen wereldwijd. Dat wil zeggen dat de bossen goed beheerd worden en het kappen van de bomen in balans is met de natuur. Er worden nieuwe bomen geplant, zodat er van ontbossing geen sprake is.

Thermen Cadeau

Geen mooier cadeau dan ontspanning in het vooruitzicht. Geef een Thermen Cadeau!

Ontdek meer

100% duurzaam!

Thermen Berendonck is het meest duurzame en innovatieve wellnessresort van Europa.

Lees verder

Maak een keuze.